Bemutatkozás Nyomtatás

      Mezőkeresztes kulturális élete már az 1800-as évek közepétől  említésre méltó. Elsőként a fennmaradt írásos dokumentumok szerint  a Református Egyházi Olvasókört hozták létre. Az olvasókör abban az időben mintegy 100 fővel  működött.  1878-ban A Mezőkeresztesi Polgári Kaszinó  "Polgári Olvasókör" elnevezéssel alakult. Hosszú időn át  működött sikeresen.  Az olvasás, az önképzés a mezőkeresztesi lakosság  mindenkori igényeként volt jelen a polgárok életében.
       Mint Községi Könyvtár 1956 januárjától működik, és azóta is folyamatosan biztosítja a fenntartáshoz szükséges anyagi forrásokat a helyi önkormányzat.
A  könyvtár jelenlegi helyére 1986 január 1-jén költözött a Táncsics u. 1 sz. alatti felújított épületbe. Ebben a 140 m2 alapterületű  épületben  méltó elhelyezést kapott a felnőttek, a gyermekek  részére külön kialakított kölcsönző rész, valamint a kézikönyv állomány illetve a kölcsönzés technikai lebonyolítására szolgáló helyiség.
       Könyvtárunk közel 24 000 kötettel  rendelkezik, valamint 6 db számítógép szolgálja  a könyvtárhasználók igényeit.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Módosítás dátuma: 2009. július 09. csütörtök, 11:40
 
Könyvtártörténet Nyomtatás

Könyvtártörténet

 

Mezőkeresztes kulturális élete már az 1800-as évek közepétől  említésre méltó. Elsőként a fennmaradt írásos dokumentumok szerint  a Református Egyházi Olvasókört hozták létre. Az olvasókör abban az időben mintegy 100 fővel  működött.  1878-ban A Mezőkeresztesi Polgári Kaszinó  „Polgári Olvasókör” elnevezéssel alakult. Hosszú időn át  működött sikeresen.  Az olvasás, az önképzés a mezőkeresztesi lakosság  mindenkori igényeként volt jelen a polgárok életében.

Mint Községi Könyvtár1956 januárjától működik, és azóta is folyamatosan biztosítja a fenntartáshoz szükséges anyagi forrásokat a helyi önkormányzat.

 A  könyvtár jelenlegi helyére 1986 január 1-jén költözött a Táncsics u. 1 sz. alatti felújított épületbe.

Ebben a 140 m2 alapterületű  épületben  méltó elhelyezést kapott a felnőttek , a gyermekek  részére külön kialakított kölcsönző rész, valamint a kézikönyv állomány illetve a kölcsönzés technikai lebonyolítására szolgáló helyiség.

 

Könyvtárunk közel 24 000 kötettel  rendelkezik, valamint 6 db számítógép szolgálja  a könyvtárhasználók igényeit.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Módosítás dátuma: 2010. március 02. kedd, 09:01
 


Hirdetés

© Mezőkeresztes Városi Könyvtár   2009.                           Készítette: elevenweb